chleba

15. listopad 2020 | 12.30 |
blog › 
chleba

 Chleba....to je sakra výzva.....chtěla jsem kváskový....krmím kvásek,dodržuji postupy a nakonec stejně peču z droždí...ale tenhle je fakt dobrý i z droždí. Potřebujeme 10gramů droždí, ideálně čerstvého, 500 gramů mouky....já kupuji chlebovou a míchám ji 2:3 žitná a pšeničná, 10 gramů soli, kmín a 350 gramů vody. Do vlažné vody rozdrobím droždí a nechám malinko nabobtnat....do mouky se solí pomalu přiliju. A pak to hlavní....hnětení, je to dřina...je potřeba do těsta dostat vzduch....a dáme kynout do tepla....já mám kachlová kamna, takže když je zatopeno tak je to ideální a těsto kyne úplně bezvadně. Po dvou hodinách těsto prohnětu a dám do ošatky. Opět kyneme....tak cca hodinu. No a po vykynutí už jen překlopím na plech a peču na 200 stupňů asi půl hodiny. Je potřeba hlídat kůrku, aby nebyla moc tmavá a tvrdá. Pokud to jde tak kropit během pečení vodou a nebo jako já dát do trouby vodu. Moje trouba na to má přímo program, který zvlhčuje během pečení, ale pokud to nemáte tak stačí plech s vodou nebo misku s vodou dát do trouby k chlebu. Tak já mám upečeno.....dobrou chuť, je fakt super.

DSC_2115DSC_2118DSC_2120

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář