štrůdl

29. listopad 2020 | 10.07 |
blog › 
štrůdl

 Všichni ho známe, všichni ho milujeme. 

Klasika je s jablky, skořicí a rozinkami. Je to vlasně hodně jednoduché a rychlé...to miluji, tak to mám ráda, rychle a chutně. Ať máte návštevu jakkoukoli tak pohostit jí touhle dobrotou je jasný úspěch. Těsto kupuji, dělat domácí je totální úlet a otročina....vezmete kostku másla a další suroviny a zaválíte do druhého těsta z jiných surovin...neee mám se ráda a mám taky nějaký limit, který chci v kuchyni trávit. Recept typu koupíme těsto mi přijde fakt sympatický na dny, kdy vás honí mlsná a je vám vlasně někde na gauči nebo v posteli dobře. 

budeme potřebovat:

listové těsto..KOUPENÉ

jablka

skořice

rozinky

cukr

dle chuti ořechy

Pokud máme těsto koupené již vyválené tak je to úplně ideální pokud ne, tak vyválíme. Připravíme si jablkovou směs. Někdo strouhá jablka, já jen nakrájím na kousky oloupaná jablka, přidám zbývající suroviny a poklademe na těsto. Zamotáme a přendáme na plech. Potřít můžeme vajíčkem, aby se leskl. Někdy pokladu pár plátečky másla místo vejce. Pečeme do zlatova. Jím ho ještě horký, miluji horké patičky, vždy si spálím pusu, ale to je prostě rituál. Němci ho jedí se zmrzlinou a šlehačkou. Mára (přítel mé sestry) ho jí s tunou šlehačky......sestra zase miluje místo jablek jen tvarohovou náplň. Prostě nesmrtelný štrůdl.... za pár minut  spousty chuti.

DSC_1824

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář