Čočka je moje milované jídlo. Není dietní, dám si ho vždy pěkně s další náloží nezdravých věcí a je to pak úplně dokonalé. Pro mě číslo jedna s uzeným, volským okem, smaženou cibulkou a okurkou....Prostě vše co k tomu patří.
Budeme potřebovat:
čočka
2 cibule
2 lžíce sádla
ocet
sůl, pepř, bobkový list
plátek uzeného čí uzenka
vejce
kyselá okurka
Jako první krok si namočíme čočku. Dávám jí den předem. Před vařením scedíme, propláchneme. V hrnci si na sádle zpěníme jednu cibulku nakrájenou na drobno. Přidáme čočku, lžíci octa, bobkový list, sůl a pepř. Zalijeme trochou vody. Necháme povařit do měkka. Když je měkká tak jen lehce zahustíme jíškou. Vyndáme bobkový list. Podle chuti přidáme sůl či pepř. Na sádle osmažíme cibulku nakrájenou na pulměsíčky. Hotovou čočku servírujeme s osmahnutou cibulkou a dle chuti dáme uzené či opečenou uzenku, kyselou okurku a volské či vařené vejce.