čočka na kyselo

6. prosinec 2020 | 14.13 |
blog › 
čočka na kyselo

DSC_2510

Čočka je moje milované jídlo. Není dietní, dám si ho vždy pěkně s další náloží nezdravých věcí a je to pak úplně dokonalé. Pro mě číslo jedna s uzeným, volským okem, smaženou cibulkou a okurkou....Prostě vše co k tomu patří.

Budeme potřebovat: 

čočka

2 cibule

2 lžíce sádla

ocet

sůl, pepř, bobkový list

plátek uzeného čí uzenka

vejce

kyselá okurka

Jako první krok si namočíme čočku. Dávám jí den předem. Před vařením scedíme, propláchneme. V hrnci si na sádle zpěníme jednu cibulku nakrájenou na drobno. Přidáme čočku, lžíci octa, bobkový list,  sůl a  pepř. Zalijeme trochou vody. Necháme povařit do měkka. Když je měkká tak jen lehce zahustíme jíškou. Vyndáme bobkový list. Podle chuti přidáme sůl či pepř. Na sádle osmažíme cibulku nakrájenou na pulměsíčky. Hotovou čočku servírujeme s osmahnutou cibulkou a dle chuti dáme uzené či opečenou uzenku, kyselou okurku a volské či vařené vejce.

DSC_2514

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář