Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Hovězí vývar je ta nej polévka pro mě...fakt jí miluji a dělám jí velmi ráda. Není moc pracná, ale zato je to silná polévka plná chtuti. Dělám obměny a dnes bude s krupicovými nočky s bylinkami. Když nemáte čas tak se dá použít papiňák a polévka nemusí zabrat celý den. Ale pokud čas máte, nechte jí celý den bublat na sporáku a chuť vám to stonásobně vynahradí.
budeme potřebovat:
Hovězí na polévku, morkovou kost
kořenovou zeleninu (mrkev,celer,petržel,cibule)
hrášek
jarní cibulku
pepř a sůl
na noky : krupičku, vejce, bylinky
Kdysi jsem četla v nějaké staré kuchařce, že pokud chceme chuť vývaru máme dát maso do studené vody a pokud chceme chuť masa máme dát maso do vroucí. Tak my chceme vývar. Takže maso i kořenovou zeleninu zalijeme studenou vodou a dáme vařit. V hrnci táhneme....to je pomalu vaříme na malý stupeň nekolik hodin cca 4. V papiňáku stači cca 1,5 hodiny. Scedíme přes cedník a vývar přelijeme do jiného hrnce. Přidáme obrané maso, hrášek a jarní cibulku a noky. Ty jsme si udělali z jednoho vejce a asi 5 lžic kupice, přidáním krupice upravíme konzistenci, aby nám šli dělat nočky, přidáme bylinky a trochu hrubě nalmetého pepře. Povaříme až budou nočky měkké a můžeme podávat.
Tahlepolévka je klasika s mnoha obměnami. Takže popustit uzdu fantazii a přidat co máme rádi, mrkev, či nudle...prostě cokoli....