Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Tento recept si uděláme krok za krokem. Mám totiž panenku ráda krásně upečenou do růžova.
Budeme potřebovat:
vepřovou panenku
směs koření ( barevný pepř, sůl, bylinky)
2 lžíce oleje
několik plátků slaniny
Na šťouchané brambory:
brambory
máslo
pažitka
sůl
opečená cibulka
opečená slaninka
Začneme tím, že si nakrájíme panenku na malé válečky a budeme je obalovat ve směsi koření s olejem.
Na kousek alobalu dáme plátek či dva slaniny a kousky panenky obalené ve směsi koření položíme na slaninu a zabalíme.
Necháme v lednici do druhého dne marinovat.
Před pečením vybalíme z alobalu a dáme do pekáčku. Do masa píchneme teploměr nebo sondu v troubě a pečeme dokud maso uprostřed nebude mít 65 stupňů. Pečeme na 160 stupňů, raději pomaleji ať je rovnomerně upečená a slanina není spálená. Po upečení maso vyndáme na talíř a necháme pár minut maso odpočinout, než ho nakrojíme. Brambory uvaříme bežným způsobem , slijeme přídáme máslo, sůl a lehce pomačkáme. Poté už jen lehce zamícháme zbytek surovin a hlavně pažitku. Servírujeme do formiček. Panenku rozkorojíme , polijeme výpekem ( je ho málo, ale stačí párkapek) a honem vše spapat.