kančí na smetaně

15. listopad 2020 | 12.30 |
blog › 
kančí na smetaně

 Všichni mluví o svíčkové z divočiny....no zkusím taky..pro jistotu koukám na recepty a zjišťuji, že je to v podstatě v pohodě...to dám. Začnu tím, že našpikuji maso, aby to nebylo ve výsledku suché. Osolím, opepřím a opeču na sádle ze všech stran. Přidám zeleninu pod svíčkovou, to je kořenová zelenina, hlavně mrkev, celer, petržel...zaliju vodou a přidám koření...v pytlíčku či čajovém sítku....nové koření, pepř celý, bobkový list a nedá mi to a ten jalovec tam taky dám. Pak už jen frknu do vyhřáté trouby a peču do měkka. Po upečení vyndám maso a rozmixuji zeleninu tyčovým mixérem, přidám smetanu 33% a kysanou smetanu. Provařím a podle chuti dosolím a přidám trošku citronu ať to má správnou kyselost. Za mě hotovo. A pochváleno od strávníků.

DSC_2128

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář