Samozřejmě jsem zkusila podle receptu z mé italské kuchařky. Recept je jednoduchý : na 100gramů hladké mouky dám jedno vejce. No těsto je ten nejmenší problém. Protože pak se snažím vytvořit nudle či cokoli co se mi povede.....nepovedlo. .mám cosi co nepřipomíná nic, lepí se mi to, nejdou mi udělat ani stejně široké pruhy...prostě katastrofa. Takže zkusím až budu někdy fakt velkou trpělivost
Foccacia je vlastně úplně jednoduchá chlebová placka vylepšená rozmarýnem, olivami, nebo jen hrubou solí.
500g hladké mouky
20g droždí
voda,sůl,olivový olej
Do vlažné vody rozpustím droždí a nechám chvilku odpočinout. Přidám mouku a vypracuji hladké těsto. Nechám vykynout (pokud chci přidat olivy nebo bylinky, tak teď je ten čas) a poté rukama vytvořím
Tohle není to rizoto ze školní jídelny. Tohle má lehkou, krémovou konzistenci. Tak základ je rýže...kupuji na to arborio, která je přesně k tomu určená. Vezmu cibuli na jemno a na másle nechám zesklovatět, přidám rýži a pekně jí nechám na pánvi obalit tím máslem. Přiliji trochu vína a stále hlídám, aby se rýže nepřipálila. Po odpaření vína začínám podlévat vývarem, další lžíci vývaru přidám
Tohle je prostě klasika a bez toho to nejde. Italský týden bez tiramisu by byl hodně smutný. A víte co? Není to vůbec těžké.
Budu pořebovat piškoty, cukrářské
500g mascarpone
100g cukru
4 vejce
kakao a silnou kávu
Z bílků a poloviny cukru
Tahle polévka je skoro jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Prostě přidáme vše co máme radi :-))
Ingredience: červené fazole, mrkev, řapíkatý celer, cuketa, brambory, rajčata, cibule, těstoviny
Osmahnu cibuli a postupně přidám všechny suroviny, osolím opepřím a vařím dokud nemá konzistenci polévky (případně můžu rozmixovat). Nakonec dám těstoviny. I když být nemusí. Na talíři posypat parmezánem.
Já miluji boloňské.....tak jsem potřebovala zjistit jestli ty pravé italské budou chutnat lépe nebo jestli zjistím, že ty moje české boloňáky mi chutnají víc. Tak první velký omyl ....nedělají tuto omáčku vůbec se špagetami...ale s tagliatelle.
Osmahnu cibulku na másle a olivovém
Minulý týden byl ve znamení žvěřinových hodů tak si odlehčím a dám Italský týden. Já miluji boloňské a tiramisu. Upeču italský chléb - focacciu . Zkusím i domáci pastu. No a dál se uvidí podle času a nálady. Takže zase v neděli!!